Satsa ett år på cyklingen?November 16, 2012June 3, 2015admin

En del av de stora utmaningarna i livet kan man faktiskt utsätta sig själv för, och dessutom förbereda sig på. Det kan handla om den stora drömmen att göra en lång resa eller komma in på en högre utbildning.  Är den personliga drömmen att kunna genomföra ett stort och prestigefullt cykellopp som motionär, ska man inte vara rädd för att våga satsa fullt ut.

Är man anställd kan man ansöka om att få ta tjänsteledigt under den period som krävs. Både för att kunna testa sina vingar som att testa något nytt och se hur livet blir med en helt ny typ av vardag. Som egen företagare kanske man har möjlighet att gå ner i tid. De sysslor som har varit tidskrävande tidigare kan man få hjälp med. Det kan handla om att få hjälp med den ekonomiska redovisningen av företag som PwC, så att man kan släppa vissa av delarna i företaget och få tid till cyklingen. Saker man bör fundera på innan är:

  • Vad är målet med ens förberedelser?
  • Vilka förberedelser krävs för att man ska ha en chans att lyckas?
  • Hur mycket tid har man möjlighet att lägga ner?

Peter Johansson, som man kan läsa mer om i denna intervju, ser cyklingen som ett sätt att kunna stressa av i vardagen. Trots att han inte ser sig själv som speciellt tränad, cyklar han mountainbike i skogen fem dagar i veckan. Just för att kunna stressa av med en motionsform som han själv tycker är den roligaste. Cykling kan anses vara smalt område, men sporten finns i en rad olika variationer.