Nödvändigheter under cykelsemesternNovember 9, 2012December 12, 2012admin

Okej, det är dags. För att alla förberedelser ska bli så bra som möjligt inför cykelsemestern så förställer vi oss att vintern redan passerat. Det allra kyligaste av vintern är borta och i horisonten för vad man kan föreställa sig inom en snar framtid, blir det tydligt att våren snart är här. Våren betyder också att det snart är sommar. För att sommarens cykelsemester ska bli minnesvärd och speciell behövs planering.  Här gäller det att fundera på saker som:

  • Vilka platser vill man besöka?
  • Vilka vägar är de vackraste på vägen dit?
  • Finns det klassiska cykelleder där man kan undvika den värsta trafiken?

Har man vänner eller bekanta som också fallit för att ta sig fram genom naturen på två däck, kanske man kan höra med dem om de har några rutter i landet att rekommendera. När väl detta är bestämt är det dags att ta hand om packningslistan. Som cyklist är det skönt att kunna begränsa sin packning som mycket. Vissa saker är man dock inte redo att vara utan, inte heller under sin semester. Det kan handla om alltifrån snus till lakritsremmar. Bunkra upp en stund innan för att kunna ta med så mycket som behövs. Snus kan beställas smidigt från nätet från Snus direct, vilket kan vara mycket bekvämt om man handla en ranson för flera veckor framåt.

Reseguider, som Paulina Strömberg, är engagerade i att hitta och ta fram bra resescheman för cyklister, med både saker att göra längst med resan och vilka vägar man bör ta. Därför gav hon sig personlig ut på en fem dagars cykeltur i Norrbotten. Läs mer om hennes resa här.