När motivationen tryterFebruary 19, 2013November 7, 2013admin

När det kommer till att vi ska leva hälsosamt så gäller det både att röra på sig samt att äta rätt mat. Det går inte att träna och samtidigt äta ett paket Ballerina om dagen och säga att vi är en hälsomänniska. Det gäller att vi ska ha balans i livet. Detta får du genom en bra balans av att vara ute och röra på dig, träna på gym i göteborg samt äta en varierad kost så du får i dig alla ämnen som behövs.

Få tillbaka motivationen

När vi slutar träna så är den främsta anledningen att vi har brist på motivation. Vad du kan göra är att sluta skjuta upp allt till framtiden och inse att du måste förtjäna din motivation. Detta gör du genom att sätta upp mål, exempelvis genom att vara med i ett lopp eller gå upp eller ner en storlek. Motivationen håller du även vid liv längre om du skaffar dig en träningskompis. Sen alla som gillar att shoppa är ett bra tips att köpa snygga träningskläder som får en att träna en gång extra.

Laga nyttig mat

Att tänka på för att hålla en sund diet och ny livsstil är att du ska finna en glädje med att både äta, men även tillaga nyttig mat. Det går inte att köpa färdiga soppor eller sallader. Ska du få igång ny motivation måste du även få igång en passion för en ny livsstil. När du vill äta nyttigt kan det vara bra att övergå till en mer vegansk eller vegetariansk kost för att få i dig mer grönska och grödor. Det är enkelt att byta ut både ris, pasta och potatis som annars bara är utfyllnadsmat – bukföda. Detta genom spännande sallader, rotfrukter eller kinoa.  När du väl lärt dig att laga mer sund mat, kommer du även att få mer energi och med det mer glädje att träna. Sedan kommer blodsockernivån vara mer jämn så du kommer inte vilja småäta lika mycket.

Det är enkelt att ändra sitt liv om vi bara hittar motivationen.