Låt inte vintern stoppa cyklingenNovember 27, 2012October 3, 2013admin

Att cykla är för de flesta en sport man inte sysselsätter sig med under vintern. Sporten lämpar sig helt enkelt bättre för tort vägunderlag och inte iskalla vintrar med snö. Men det finns dem som inte kan låta bli, även under vintermånaderna. Vintern behöver inte vara ett hinder för cyklingen, men den kräver extra försiktighet.

I Sala Allehanda skriver man om den lista som Trafikverket tagit fram för att öka cyklisters säkerhet under vintern. Listan består av ett antal punkter och börjar på detta sätt:

”Med plogade cykelbanor och rätt utrustning går det alldeles utmärkt att cykla även under vinterhalvåret. Men det gäller att vara extra uppmärksam som cyklist under den mörka årstiden.

Trafikverket har tagit fram en lista med tips som du som vintercyklist bör tänka speciellt på:

• Belysning och reflexer är extra viktiga under den mörka årstiden. Många kollisioner med bilar sker i mörker. Använd lyse med fast vitt eller gult ljus fram, lykta med rött ljus bak och reflexer mellan ekrarna. Det finns även däck med inbyggd vit reflex.”

Hitta utrustningen på nätet

Försiktighet behöver inte betyda att det inte går att cykla i de kläder som man har på sig till jobbet exempelvis.  När det gäller ens hälsa kan även kroppen behöva lite extra omvårdnad. Den kalla vintern tar extra mycket på huden i ansiktet, speciellt när man cyklar. På nätet, och på sidor som http://fyndiq.se/halsa-skonhet/, kan man hitta bra skönhetskrämer som vårdar huden även under de kallare turerna utomhus. Vad man bör tänka på, när det är kallt, är dock att undvika krämer som innehåller mycket fukt och istället satsa på fetare krämer som skyddar bättre. Hittar man de saker som behövs inför att cykla när det är kallt hos Fyndiq, kommer man dessutom att kunna hitta produkter till lägre priser. Något som kan vara positivt när man har så mycket annan utrustning att satsa på.