Kärleken för att cyklaJuly 11, 2013January 5, 2015admin

Att cykla är ett stor intresse för många personer. Det är inte bara ett sätt att motionera och ta sig fram utan det är också ett sätt att föra fram åsikter om miljön. Men det är också ett sätt att resa på Sveriges gator och genom landet. Mångas intresse ligger alltså inte bara i att ta sig till jobbet utan reser långa sträckor med sina älskade cyklar. Smart är då att köpa cykelväskor från Outdoorstore.se och packa ned allt som kan tänkas behövas och bara börja trampa.

Det finns gott om cykelleder i Sverige och många gator är öppna för trafiken med cykel. Vi svenskar älskar att upptäcka och utforska vårt avlånga land från cykelns sadel och det är verkligen ett sätt att leva när man inte reser med de traditionella transporterna. Om flyg, tåg och bil inte passar så år cykeln ett väldigt bra val, både ekonomiskt, miljövänligt och med goda hälsoeffekter. Ska man cykla inne i storstäderna och ute på landsvägarna när man är ute på sin resa så är det viktigt att tänka på säkerheten och utrustningen. I Stockholm har intresset för att cykla ökat avsevärt, en positiv effekt för en stad som har mycket tung trafik. Däremot så sker det ett stort antal olyckor varje år som kan undvikas genom att man är mer öppen för säkerhetsfrågor som hjälm och trafikregler:

Det är en mycket positivt utveckling. Men i Stockholm utsätts cyklister varje dag för farliga situationer som inte beror på medtrafikanter utan kan härledas till själva cykelinfrastrukturen. Som DN:s Anders Sundström skriver den 23 april är standarden på cykelinfrastrukturen i Stockholmsregionen häpnadsväckande låg.(Läs mer här)