Fördelen med tillskottNovember 29, 2012January 12, 2015admin

Det kryllar av råd och rön kring kosttillskott och vitaminer för en god hälsa, vi får veta att vi får i oss alldeles för lite av det mesta och att det måste ändras på. En källa till bra näring är bra mat och idag kan inte många undgå vad det innebär. Vi ombeds äta mycket fet fisk för att få i oss mer D-vitaminer och omega-3, något som är mycket bra för oss. När vi fiskade mycket och åt mycket mer fisk förr i tiden så hade vi inte lika många smärtor och krämpor i kropparna som vi har idag. Främst i Norge där fisket var stort av norsk fjordlax kunde man se de positiva hälsoeffekterna. Idag är laxen tyvärr inte lika nyttig som den var tidigare:

Sedan kosten för fiskarna har ändrats har näringsvärdet i laxen dessutom försämrats. Under den senaste tioårsperioden har mängden omega-3 i odlad lax halverats, enligt Bente Torstensen.

I stället har det enkelomättade fettet och fettsyran omega-6 ökat, en typ av fett som vi dagligen får i oss mycket av ändå i allt från kex, chips, vegetabiliska oljor och halvfabrikat.

Därför är det smart att se åt andra sätt att få i sig näringen, Omega 3 kapslar är ett alternativ och ger oss de goda omega-3-fetterna.

Goda hälsoeffekter

De goda hälsoeffekterna av att vi äter de hälsosamma fetterna är bättre minne, rörligare leder, högre IQ och bättre syn är bara några av de effekter som blir synbara när vi äter Omega-3. Det kan även hjälpa hjärt- och kärlsystemet och motverkar risken för att dö i hjärtsjukdom.