Den roligaste tävlingen av dem allaNovember 1, 2012June 2, 2021admin

I år höll Kalmar i den prestigefyllda tävlingen ”Ironman”, tävlingen som är en triathlon är i år en av de mest populära tävlingsformarna som finns. I Stockholm hölls i år tävlingen Stockholm City Triathlon Club och hade dels rekordmånga anmälda men intresset för att titta på var även den stor. Tävlingarna har etapper som man måste ta sig igen, till fots, i vatten och på sadeln. De tre elementen som man skall tävla i är:

  • Simning, en sträcka skall simmas som första etapp, när man har tagit sig till mål gäller det att snabbt torka för att ta sig vidare till nästa delmål.
  • Cykling, torka snabbt och hoppa upp på cykeln för att trampa vidare, sträckan beror på tävlingen men ofta får deltagarna cykla en längre sträcka.
  • Löpning, efter den långa cykelturen är det dags att sprinta en bit också och sluttampen är att springa in i mål och avsluta tävlingen till fots.

Anmälningarna har ökat och vi pressar oss mer att utföra mer extrema former av tävlingar, dessa gäller maraton och tour de france med mera. I triathlon är det ett sort plus att både simning och cykling är involverad i tävling och dessa är en skonsammare form av sport. För att hitta rätt cykel för tävlingen kan man leta på Cykloteket.