Den nya cykeln?March 22, 2013October 3, 2013admin

En gång i tiden var cykeln något av det bästa som hänt människan. Plötsligt kunde alla ta sig till ställen på ett hyffsat snabbt sätt, barn som vuxna. Men världen utvecklas hela tiden och snart kanske inte cyklar längre är det populäraste färdmedlet på två hjul längre. Ett nytt fordon håller nämligen på att skapa sig en stark plats på kartan. Vi pratar naturligtvis om Segway!

Hyra Segway har blivit allt mer populärt de senaste åren, är man i stan i Stockholm ser man allt som oftast ett gäng susa förbi nerför gatorna. Inte heller blir vi förvånade eller fascinerade när det händer som för några år sedan utan nu är det ingen som direkt lägger märke till när en vakt parkerar sin Segway utanför en butik och går in. Det är dock inte bara människor som vill ta en rolig tripp i stan som använder sig av Segway, den har mycket större betydelse än så för många. På vk.se skriver man såhär om en tjej som heter Nina:

För två år sedan läste hon en artikel om det rullande hjälpmedlet och började söka efter en. Hon kom fram till att i södra Sverige och i Stockholm användes maskinen som hjälpmedel, men inte i Umeå. Tills för ett par veckor sedan.

– Jag googlade och såg att ett företag här i Umeå hyrde ut dem, säger hon.

Nina frågade företaget om hon inte kunde få möjlighet att prova en Segway, för att se om den kunde vara något för henne.

– Åh, vilken grej kände jag när jag åkte första gången. Jag såg vilka möjligheter den kunde öppna för mig.

Segways är alltså på många vis ännu bättre än den gamla favoriten cykel. Det återstår dock att se om den kan ha lika stort genomslag!