Cykelsemester- det nya svartaJanuary 18, 2013November 9, 2015admin

Att cykla är en motionsform som under de senaste åren har vuxit allt mer i popularitet. Väljer man att cykla under sin semester får man en chans att kombinera motion med att få se många vackra platser. Att åka iväg på cykelsemester för första gången innebär en utmaning på flera sätt. Man måste exempelvis, till skilland från många andra semestertyper:

  • Planera sin rutt och sina dagar noga om man ska bo på vandrarhem. Ska man tälta kan man vara friare
  • Räkna med att man kanske inte kör fullt ut varje dag. Men hur lång sträcka man tänker sig att man kommer att köra beror på semesterns ambitioner.
  • Ha med så lite packning som möjligt men samtidigt vara förberedd för olika väder

Hur ska man packa?

När det gäller packningen bör man naturligtvis på något kunna få med allt under själva cyklingen, även om man kanske åker bil till den plats där man tänkt att rutten ska börja. För att kunna ta med sig allt finns det smarta lösningar, som sidoväskor till cyklarna men också speciella vagnar som man kan koppa på sin cykel. För att det inte ska bli för tänkt bör man fortfarande tänka på att inte göra det för tungt, eftersom att det kommer att påverka orken under dagarna även om allt får plats rent fysiskt. När det gäller hur man sover kan man antingen köpa sängkläder eller andra smarta alternativ för ens sömn hos Sleepo, http://www.sleepo.se/sangklader.html. Vill man inte ta med sig sängkläder, för de nätter som man kommer att sova på enklare vandrarhem, är ett annat alternativ att i så fall ta med sig varsin sovsäck. Rent utrymmesmässigt tar de två alternativen upp lika mycket plats så länge som man packar smart.

Inspirerad av att planera en semester på två hjul? Sverige är fyllt av vackra platser, vill man ha mer inspiration kan man läsa här om att cykla i Sverige, med Dalarna i fokus.